FRI FRAKT ÖVER 495 KR*
PRISGARANTI I 30 DAGAR
ÖVER 125 ÅR I BRANSCHEN
BLI MEDLEM & FÅ 100 KR RABATT*
Rotting i kombination med ek - Le Roi bänk från NORR11.
Rotting är ett material som finns i två varianter: Naturrotting och Konstrotting, dessa två material har olika egenskaper och skötselråd – låt oss gå igenom vad skillnaden mellan materialen är och vilka skötselråd som är bäst lämpade för de olika varianterna:
Denna variant av rotting är ett naturmaterial vilket man kan se genom att dess utseende och nyans kan variera. Materialet framställs genom olika typer av palmarter som man flätar på olika sätt för hand. Naturrotting förekommer i de allra flesta fall på möbler och inredningsdetaljer som används inomhus – vanligast är exempelvis sitsar och ryggstöd på stolar. Naturrotting är i regel lättskött om det tas om hand på rätt sätt då det annars kan riskera att spricka, gå sönder eller påverkas estetiskt. För att behålla dina rottingmöbler fina under lång tid kan du följa dessa råd:
Mångsidig möbel - BM0488 bänk i oljad ek & rotting från Carl Hansen & Søn, formgiven av Børge Mogensen 1958.
Stolklassiker av Børge Mogensen - BM62 karmstol i oljad ek och rotting från Fredericia Furniture.
Tidlös elegans i konstrotting - Hampsted karmstol från Cane-line.
Ett alternativ till naturrotting är Konstrotting som oftast förekommer på utemöbler. Detta material är otroligt slitstarkt och lättskött vilket gör det mer anpassat för utomhusmiljö. Konstrotting är ett samlingsnamn för plastmaterial som liknar det naturliga materialet – vanligast är polyeten och det tåligaste kallas för hularofiber som inte endast är hållbar utan som även är mer miljövänligt då det är ett material som kan återvinnas. Konstrotting är till skillnad från naturrottingen enklare att underhålla men för att hålla möblerna fina under lång tid kan du följa dessa råd:
Komfortabelt i konstrotting - Lansing 2-sitssoffa i färgen taupe från Cane-line.